Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μεταβατικές διατάξεις


1. Μέχρι την έγκριση του Συνολικού Προγράμματος Προμηθειών Προϊόντων και Υπηρεσιών έτους 2012 η Ε.Π.Υ., που εξακολουθεί να λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 15 του παρόντος νόμου, είναι η αρμόδια αρχή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης και εκτέλεσης των συμβάσεων προμηθειών που εκκρεμούν.

   2. Μετά την πάροδο της προθεσμίας της παραγράφου 1 αυτοί που υπηρετούν στις δεκατέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας που καταργούνται επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις, εφόσον υπηρετούν σε αυτή με απόσπαση ή μετατίθενται ή μετατάσσονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε κενές οργανικές θέσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων. Οι λοιποί υπηρετούντες στις δέκα θέσεις επιστημονικού προσωπικού παραμένουν στη διάθεση της Επιτροπής Προδιαγραφών έως τη λήξη της σύμβασής τους, εφόσον υπηρετούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή μετατάσσονται σε παρεμφερείς θέσεις των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης νομικών προσώπων, εφόσον υπηρετούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

   3. Η ήδη υπάρχουσα βάση δεδομένων Παρατηρητηρίου Τιμών, δυνάμει του ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66 Α'), διατηρείται έως την ανάληψη της αρμοδιότητας ενημέρωσής της από το Τμήμα Παρατηρητηρίου Τιμών της Ε.Π., βάσει της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου